Lotus homes

При засилен интерес протича масовата ваксинация в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 22.02.2021 | Прочитания 594 | Брой коментари 0
14:11 22.02.2021

"При засилен интерес протича масовата ваксинация срещу COVID-19 в Перник", съобщи директорът на РЗИ д-р Александър Златанов.

"Само през уикенда са имунизирани 296 души, от които 266 в неделния ден. Интензивно работят три имунизационни кабинета в областния град. Те са разположени в най-голямото здравно заведение - МБАЛ "Рахила Ангелова", ДКЦ 1 и РЗИ.

Във всеки имунизационен кабинет са ангажирани минимум по един лекар, фелдшер и сестра, където има възможност в организацията помага и техническо лице", посочи д-р Златанов.

По думите му, не се допуска струпване на хора, единствено в пиковите часове чакащите достигат 15-16 души. "РЗИ има готовност при необходимост да отвори още един кабинет, но засега не се налага", каза д-р Златанов.

Днес по два лъча с ваксини се снабдяват общопрактикуващите лекари в останалите общини в региона. Те ще имунизират желаещите в обособени за целта кабинети, за да не се получава смесване на потоци от хора./БТА

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени