Lotus homes

При студ и мъгла - местят пазаруването на пенсионерите от 14 до 16 часа

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 320 | Брой коментари 0
12:35 12.11.2020

Ако дойде студ, стане поледица и падне мъгла, то ще се пристъпи към преместване на зеления коридор за пазаруване на пенсионерите следобед. Това стана ясно от думите на здравния министър.

Проф. Костадин Ангелов посочи, че сегашната ограничителна мярка от 8 до 10 сутринта за хората над 65 години подлежи на тестване в момента и в крачка ще се изчистят недостатъците й. Предварителната анкета е показала, че поне 10% от хората не одобряват сегашния ограничителен час за ходене по магазините.

Ограничителната мярка е въведена, "защото те са най-уязвимите. Те са тези, които са най-дисциплинираните и най-много се пазят. Когато сложим двете мерки една върху друга - маските, нещо което те фанатично пазят, и като сложим зеления коридор за пазаруване, те ще бъдат защитени, аргументира се проф. Ангелов.

"Ако времето стане лошо, този час ще бъде преместен следобед", обеща той. Но подчерта, че по време на обсъждането, най-голям консенсус е бил постигнат за часовия пояс от 8 до 10 сутринта.

"Ако видим, че е необходимо да бъде разширен диапазонът, той ще бъде разширен. Има различни мнения - едни казват, че спят до 10, други казват, че от 2 до 4 си почиват, трети казват, че предпочитат да е сутрин. Има хора, които ходят на работа, те пък настояват да ходят в това време по магазините. Мерките затова са ограничителни, защото лишават от дадена свобода, от свобода на придвижване. Те имат само медицински цели. Със сигурност ще има български граждани, които ще бъдат затруднени", предупреди здравният министър./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени