При едно болно дете детската градина затваря

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 159 | Брой коментари 0
06:46 18.05.2020

 

На фона на информацията за светлина в тунела и шансове за успех срещу вируса, който ни държи в парализа вече близо три месеца, в идните дни трябва да стане ясен отговорът на въпроса кога реално ще отворят ясли и детски градини и за колко деца ще има място в тях.

Не всички учители ще бъдат тествани предварително за коронавиус. Вероятно ще има нещо като тестова група, направена от здравното министерство. Децата пък ще бъдат приемани без медицински изследвания, въпреки че не са били на градина повече от 2 месеца.

Причината е, че обратното би довело до опашки пред кабинети и лаборатории и риск от заразяване. Очаква се родителите да са достатъчно съвестни и да водят само здрави деца в групите.

Ако се приеме, че ще има по 12 деца в група, а желаещите са повече, тогава е възможно градината да се посещава на смени - например седмица едните, седмица другите. Нагласата на образователното министерство е децата да бъдат по 14 в група.

Вероятно сутрешният филтър ще остане без промяна, като се връщат само деца с видими симптоми на неразположение.

В случай на констатирано заразяване, под карантина ще бъде цялата градина. Тогава в карантина ще трябва да бъде поставен и целият персонал, а твърде възможно - и  родители на децата.

Но всичко това е предварителна информация и се базира на разговори на директори с образователното министерство.

Източник: NOVA

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени