Президентът Радев за кризата в Перник: Отговорност трябва да се търси, трябва да се намери и трябва да се понесе!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 903 | Брой коментари 0
09:06 23.12.2019

Президентът Румен Радев заяви пред БНТ, че трябва да се помисли за устойчива водна стратегия, която да решава тежките проблеми в сектора. Както и за законови промени, за да не се размива отговорността между министерства, институции и местна власт.

Вицепремиерът Томислав Дончев припомни, че вече има хора, които са понесли отговорност за ситуацията в Перник.

 Румен Радев, президент: Да, отговорност трябва да се търси, трябва да се намери и трябва да се понесе, защото цял един областен град в момента бедства, но трябва да се предприемат и мерки. Те са неотложни, спешни мерки, по какъв начин трябва всички институции да се организират, че да се облекчи този строг режим, да не се допусне епидемия, защото и това стои на дневен ред.

Томислав Дончев, вицепремиер: Всеки, който не си е свършил работата, трябва да понесе отговорност. Вече има лица, които понесоха такава отговорност - шефът на ВиК дружеството, областният управител. Сега в момента усилията трябва да се фокусират върху това кризата да бъде преодоляна. Те са две посоки - едното е намаляване на загубите, другото е допълнителни количества вода, и по това се работи. /БНТ

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени