През 2024 г. ще пътуваме по магистрала "Хемус" от София до Варна

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 22.04.2018 | Прочитания 228 | Брой коментари 0
09:58 22.04.2018

Автомагистрала "Хемус" ще бъде изцяло готова през 2024 г., а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на шестата политическа академия на Жени ГЕРБ във Вършец.

През 2023 г. ще бъдат готови автомагистралите "Струма" и Русе - Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предсрочно, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на магистрала "Струма" от Сандански до Кресна, заявил още министър Нанков.

В процес на изграждане са лот 3.1. на магистрала "Струма" и 9,3 км от "Хемус" от Ябланица до Боаза, чието строителството започна на 27 март т.г. Сега се проектира 16,3-километровият участък от пътен възел "Белокопитово" до пътен възел "Буховци".

Проектират се и 50 км от Боаза до пътя Плевен - Ловеч, като се очаква през тази година да започнат търгове за изграждането на участъците от Боаза до п.в. "Дерманци", от п.в. "Дерманци" до п.в. "Каленик" и от п.в. "Каленик" до пресичането с Плевен - Ловеч. Ще бъдат обявени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен - Ловеч до Русе - Велико Търново, разделен на три подучастъка, е посочил Нанков.

 Протестиращите направиха видими усилията на правителството за изграждането на пътя Видин - Ботевград, който е и ангажимент в управленската ни програма, за което им благодаря, е допълнил министърът./Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени