Lotus homes

Превозвачите в Перник: Излизаме на протест "За компетентно и отговорно управление на Община Перник". Сезираме и ПП ГЕРБ за това, което става в града

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1112 | Брой коментари 0
11:59 15.11.2017

Обявената обществена поръчка от кмета Вяра Церовска за транспорта  в Перник разбуни духовете в превозваческите среди. Днес това беше и повод за извънредна пресконференция , който даде Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта. От съюза са категорични, че поръчката е обявена еднолично , без решение на Общински съвет, както е по закон. Допълнително тя е обявена в условията на обжалвано решение на ОБС Перник . „Питаме, откъде кметът Церовска знае какво ще е решението на Административния съд, че още преди да има такова се обявява поръчка?” – попита Магдалена Милтенова от Транспортен клъстер Перник.  От името на колегите си тя обяви, че превозваческите фирми в Перник са готови на протест, ако тази поръчка не бъде спряна. Първият протест ще е следващия понеделник, и ако няма решение /т.е.спиране на поръчката/ протестите ще продължат. От транспортния клъстер в града настояват за налагане на административни наказания на виновните лица, изготвили документите за тази поръчка. Да се освободи началник отдела, отговорен за обществената поръчка, както и зам.кметовете виновни за това безобразие – подчертават превозвачите.

„Всички действия на кметското ръководство са на път да саботират  и проекта за интегриран градски транспорт. Твърди се, че с провеждането на обществената поръчка се цели подобряването на качеството на услугите. И ние питаме КАК? Залагат се критерии за дизелови автобуси, когато линиите в момента се обслужват от екологично чисти автобуси на алтернативно гориво? В документите за поръчката няма и дума за автобусите на метан – а всички знаят колко много инвестиции направиха пернишките превозвачи, за да осигурят екологично чист транспорт на перничани. „ – подчерта Милтенова.

Тя подчерта, че позицията им  по отношение на община Перник е чиста и отворена – уведомен е кмета за всички правни действия, които е необходимо да се предприемат за възлагане на обществения превоз на пътниците. Милтенова за пореден път напомни, че превозвачите нямат финансови отношения с общината. Тя не предоставя на превозвачите средства от общинския бюджет. Всички средства се предоставят от държавния бюджет и се получават от всички превозвачи в страната.

Магдалена Милтенова изрази мнението на колегите си, че кметът Церовска е била подведена да подпише тази поръчка от хора в екипа й. Затова настояват за оставките

.„Кметът Церовска имаше нашето доверие, ние гласувахме за нея. Но сега сме излъгани. Ще подадем сигнал и до политическото ръководство на ГЕРБ. Няма да оставим перничани да плащат от решенията на общинската управа. Откъдето дори не си правят труда да отговорят на всички писма, които сме им пратили за съвместна работа. Ние сме  хора, които работим в този град, плащаме данъците си тук, инвестираме тук, семействата ни са тук. И искаме нормални отношения и условия за живот и работа. „ – допълни тя.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени