mycomputer.BG

Прецедент във "Фермата": Предаването се мести в манастир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1825 | Брой коментари 0
14:32 17.08.2021

Дългоочакваният седми сезон на "Фермата" стартира на 11 септември с благородна мисия, която ще докосне дълбоко зрителите и ще им припомни непреходните български ценности, традиции и духовност. След шест успешни издания, най-позитивното телевизионно риалити се завръща под мотото "Време за пробуждане" и поставя на участниците най-значимата им и възвишена кауза до този момент.

В продължение на няколко месеца състезателите във "Фермата" 7 ще направят всичко по силите си, за да вдъхнат живот на изоставения възрожденски манастир "Свети Архангел Михаил" в село Шума и заедно да съградят работещо стопанство, което да изхранва монасите, предава bTV. Предстоящата надпревара не само ще подложи на тежки изпитания претендентите, но и ще докаже, че има битки, в които личният комфорт отстъпва в името на по-голяма и смислена кауза.

"В най-тежките времена за България манастирите са пазили езика, народността и вярата ни. Зад техните зидове са обмисляни плановете за Освобождението, преписвана е тайно "История славянобългарска", четени са бунтовните вестници на Раковски, Каравелов и Ботев, пети са революционни песни. Храмовете са безценно богатство, но днес част от тях са никому известни, а делото на някогашните монаси е забравено", казват продуцентите на предаването.

Манастирът "Свети Архангел Михаил" е едно от многото доказателства за това. Построен според легендите през 11 век и напълно разрушен няколко века по-късно. В края на 19 век, около 1863г. е открит от едно момче и няколко години по-късно възстановен с разрешението на тогавашните власти. Днес, манастирът тъне в забрава, а малкото оцелели сгради се поддържат от местни хора. Седмият сезон на "Фермата" ще върне българите към делата, мечтите и идеалите на нашите предци, а с труда и волята на участниците ще да бъде даден нов живот на онова наследство, което се руши пред очите ни.

"Фермата" по bTV не за първи път успява да възроди мечтите за ново начало и да вдъхнови много българи да преоткрият корените си. В последните години предаването се наложи като най-градивното телевизионно шоу, като припомни изконните ни ценности - трудолюбие, сплотеност, уважение към земята и традициите, и успя да доближи както участниците, така и зрителите до природата и занаятите./Дир бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени