Coca Cola

Премиерът смени позицията си за Шенген - не е сигурен, че сега е добре да влезем

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 220 | Брой коментари 0
07:54 04.09.2019

В настоящия момент не съм сигурен дали е изгодно за България да се присъединява към Шенгенското пространство заради имиграционния натиск по границите на Гърция, а както и факта, че в много държави от Централна Европа шенгенските бариери отново са спуснати." Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с председателя на групата на Християнсоциалния съюз в Бундестага Александер Добриндт в Берлин, предаде БНТ.

Досега премиерът неведнъж е казвал, че не е справедливо България, която се справя така добре с охраната на границите си, да не е в Шенген.

Позицията на Борисов беше изразена, след като Александер Добриндт отбеляза, че се регистрира забележим напредък по отношение на две важни теми за България – Шенген и еврозоната. "Не мога да дам времеви график, но следим темите с внимание и имаме позитивно отношение, отчитаме постигнатото от България в областта на финансите и на правовата държава", добави председателят на Групата на Християнсоциалния съюз.

Премиерът Бойко Борисов благодари за добрите думи на Александер Добриндт, като заяви, че тази оценка е важна и за инвеститорите. "За немските инвеститори ще бъде добре България да влезе в чакалнята на еврозоната, защото това гарантира още повече инвестиции", заяви той, цитиран от пресслужбата на Министерски съвет.

По отношение на Шенген премиерът изтъкна, че и в момента ползваме Шенгенската система в борбата с тероризма, контрабандата, наркотрафика, пролиферацията. "Имаме 100% обмен с всички немски и европейски служби", каза още Бойко Борисов и добави, че споразумението ни с Турция работи./Дневник бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени