Преместихме стрелките на часовника с час назад

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 171 | Брой коментари 0
08:01 27.10.2019

От 4 часа тази сутрин върнахме часовниците с час назад и преминахме към зимното часово време. Към лятно часово време ще преместим стрелките отново на 29 март 2020 година.

В България местенето на часовника на есен и на пролет започва да се прилага през 1979 година, а в Европа - от 1916 година, като от 2002 година насам зимното часово време в ЕС започва в последната неделя от октомври и завършва в последната неделя от март.

Различните държави не са единодушни относно това дали има нужда от зимно и лятно часово време. Има страни, които желаят да преустановят тази практика. Причините са, че икономическият ефект от тези промени е незначителен, а много хора се оплакват от здравословни проблеми.

През март Европейският парламент подкрепи предложение за прекратяване на смяната на сезонното часово време през 2021 г. и това може да бъде последната година на смяна на сезонното часово време в Европейския съюз.

Миналата година допитване показа, че 51% от българите искат лятно часове време. За зимното часово време пък своя глас дадоха 38% от българите./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени