Премахнаха 35 опасни дървета в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 329 | Брой коментари 0
12:41 10.08.2018

Премахнати са 35 опасни дървета в Радомир, съобщи кметът на общината Пламен Алексиев. По думите му те били стари, разрушавали покриви, повдигали паважа. В района на градския стадион били отсечени 10 тополи, които се оказали кухи. Премахваме дърветата от всички тротоари, защото пречат, посочи Алексиев.

Първоначално хората негодували, но впоследствие приели позицията, че мястото на дърветата е в алеите, а не на тротоарите, коментира радомирският кмет.

Предстои да бъдат подменени брезите и кестените - около 40 на брой в центъра на града, по алеята, свързваща площад "Свобода" с музей "Войнишко въстание". Мястото е емблематично за града, алеята е любимо място за разходка на радомирци, затова възнамеряваме да организираме допитване относно подмяната на дърветата, каза Алексиев.

Кметската управа предлага старите кестени и брези да бъдат премахнати и подмени с нови, да се монтира поливна система, да се направят нови бордюри и се сложат пейки. Според Алексиев обновяването ще струва 30 000 лв. и общината има готовност да го финансира/Новини бг


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени