Coca Cola

Прекомерната консумация на кафе води до напълняване

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 611 | Брой коментари 0
18:15 31.05.2013

Колко често пиете кафе? Имате ли нужда от горещата напитка, за да се разсъните и да имате един ползотворен и изпълнен с енергия ден? А знаете ли, че хората, които прекаляват с консумацията на кафе, са застрашени от трупане на излишни килограми и други здравословни проблеми?

5-6 кафета дневно увеличават количеството мазнини, които се трупат в областта на талията. Дори да не прекалявате с горещата напитка, това не означава, че няма да напълнеете заради нея или да си създадете здравословни проблеми, пише в. „Daily Telegraph“.

Редица изследвания показват, че кафето има и благоприятно въздействие върху човешкото здраве. Умерената му консумация може да намали опасността от инсулт и някои видове рак. Според някои специалисти хлорогенната киселина, която се съдържа в кафето, е полезна и намалява опасността от диабет и сваля кръвното налягане. Според други обаче е точно обратното, особено ако човек пие 5-6 кафета на ден.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени