Предупреждават ни за магнитни бури, най-силни ще са изригванията в петък

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 581 | Брой коментари 0
15:10 12.04.2018

Геомагнитни бури има от няколко дни и ще продължат да ни влияят до петък включително.

 Причина за смущенията са плазмените частици от последното слънчево изригване, които вече са достигнали Земята. Над България те са отчетени още в сряда през нощта между от полунощ до 3.00 ч.

 За 24 часа скоростта на слънчевия вятър около Земята под влияние на "дългоживуща слънчева магнитно активна област" е нараснала от 450 км/с до около 570-580 км/с. Вчера тя бе приблизително 570 км/с и се очаква да мине 600 км/с, сочат данните на Центъра за слънчев и слънчево-земен мониторинг към БАН, цитирани от "Труд".

 Най-интензивни ще бъдат "изригванията" в петък, когато почти през целия ден ще се отчитат малки магнити бури, показва прогнозата на gismeteo.com.

На хората, реагиращи остро на магнитните бури, се препоръчва да се въздържат от алкохол, мастни, пикантни и солени храни. Освен това е добре да се пият много течности, като акцент да се постави на слаби чайове, плодови напитки и вода. Не бива да се прекалява с физическото натоварване и с кафето. Вместо това се препоръчва да се прекарва време на открито и да се почива при възможност.

Учените успокояват, че обстановката все пак се нормализира и няма условия за нови слънчеви изригвания по посока на Земята в следващите дни./Дарик

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени