Предлагат стратегия за защита на учителите от агресия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 215 | Брой коментари 0
09:18 02.05.2019

За разработване на държавна стратегия за защита на учителя от агресията във всичките й разновидности настояват от синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“. Причината за това е случаят с тормоз на преподаватели от страна на родител в 51-во СУ и анализ на нуждите на педагозите, обясни председателят на синдиката д-р Юлиян Петров.

 „Трябва да признаем, че има нужда от такава стратегия. Българският учител има нужда от подкрепа. Трябва да структурираме правила и да ги следваме“, коментира Петров. Според него, за да не определяме учителя като „изчезващ вид“, трябва да бъде гарантирана и неговата сигурност, а не само по-високото заплащане.

В декларацията за защита на учителя от „Подкрепа“ посочват, че българското общество и системата на образованието „поставят детето в центъра на света” и даряват учениците със свръхправа, но орязват възможностите за въздействие на учителите спрямо проблемните и невъзпитани ученици и по никакъв начин не защитават честта на професията и личността на учителя.От синдиката заявяват, че няма да спрат да се борят с всички законни средства, не изключвайки и стачки, за защитата на личността и здравето на българския учител и връщането на авторитета му в българското общество./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени