Предлагат създаване на регистър на избирателите по дейсвителен настоящ адрес

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 228 | Брой коментари 0
07:41 19.05.2017

Създаване на регистър на избирателите по техния действителен настоящ адрес предложиха Асоциация "Прозрачност без граници".

 Неправителствената организация представи доклад за наблюденията си над изборния процес и перспективи за развитие срещу корупцията. Според авторите на документа не се очаква подкрепа, за препоръките им, от страна на управляващите в парламента.

 Едно от изискванията на авторите на доклада е промените в изборното законодателство, да не се извършват на части, а да се разглеждат като едно цяло. Асоциацията предложи промяна на начина, по който се номинират и обучават членове на избирателната комисия, както и определяне на секции, в които да се прилага машинно гласуване.

 Членовете на асоциацията смятат, че промените в изборното законодателство трябва да предотвратят констатираните нарушения, без да създадат нови проблеми. Част от препоръките е да се въведе правото на граждани и неправителствени организации да обжалват решения на изборната администрация.

 Асоциацията иска и промяна в контрола при финансирането на предизборните кампании. /Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени