Coca Cola

Предлагат отлагане на скока на тока с 3 месеца

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 86 | Брой коментари 0
08:05 11.05.2020

КЕВР да може да отложи еднократно с до 3 месеца определянето на едногодишните цени на тока от 1 юли, предлага председателят на комисията по енергетика в НС Валентин Николов. Очаква поправката да бъде записана в промените в закона за здравето в неговите преходни и заключителни разпоредби, които предстои да бъдат гласувани на второ четене във връзка с извънредното положение.

По думите на депутата от ГЕРБ намерението му да внесе такава законова поправка била обсъждана и в енергийното министерство, и с енергийния регулатор, който в началото не бил ентусиазиран от идеята.

Според Николов евентуално отлагане на цените ще позволи не само действия според развитието на ситуацията с коронавируса, но и приемането на законовите промени за либерализацията на електроенергийния пазар, която трябваше да се случи от 1 юли, но бе отложена също за есента.

Така може и двете неща да се случат по едно и също време, което ще е улеснение на регулатора при определянето на тарифите на различните дружества по веригата на производство, пренос, разпределение и доставка на електроенергия./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени