Преди празниците: Не подценявайте противопожарните изисквания

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 180 | Брой коментари 0
07:52 24.12.2017

Масовото използване на бенгалски огън, конфети, фойерверки, свещички и други подобни изделия по време на коледните и новогодишни празници  повишава пожарната опасност. Особено рискова става тяхната употреба в близост до коледната елха, която лесно може да се запали и да изгори. Бързо могат да се запалят и различните видове гирлянди и други украси.

Подобни изделия не бива да се оставят в ръцете на деца, особено без родителски надзор.Поставете елхата на достатъчно безопасно разстояние от пердетата и други горими материали. Не бива да се допуска децата сами да палят „бенгалски огън” и да играят с него около елхата. Ако използвате електрическа украса предварително проверете добре техническото й състояние и изправността на електрическото захранване.

Грижете се за изправността на готварските и отоплителни уреди!

Проверете изправността на електрическата инсталация в дома ви!

При посещение в църковните храмове паленето на свещи да става само на определените за това места /свещници/, а изгарянето им в специално приготвените за това съдове /кофи с вода и сандъци с пясък/.

Не поставяйте на елхата запален бенгалски огън или свещи!

Не оставяйте електрическата украса включена без наблюдение!

Не оставяйте включени домакински уреди продължително време без наблюдение!

Не бива да се поставят в близост или върху нагревателни уреди книги, играчки и други горими материали!

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени