Lotus homes

Предава ли се COVID-19 от заразени с вируса, които нямат симптоми

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 329 | Брой коментари 0
07:54 11.06.2020

Предаването на вируса от безсимптомни заразени е „въпрос с много неизвестни”, заявиха от Световната здравна организация.

Колко души могат да бъдат заразени от човек, който е носител на коронавируса, но не проявява никакви симптоми? Това е въпрос, чийто отговор все още не знаем, уточниха от Световната здравна организация.

Д-р Мария Ван Керхове заяви, че изглежда "много рядко" асимптомните хора да предадат болестта. Но тя побърза да подчертае, че това наблюдение се основава на сравнително ограничен брой изследвания.

Данните до момента сочат, че хората със симптоми са най-заразни, но болестта може да се предаде и преди те да се развият. Не е известно колко от хората, тествани положително, но не проявяващи симптоми, продължават да заразяват другите.

Д-р Керхове заяви, че доказателствата, които е обсъждала, идват от страни, които са извършили "подробно проследяване на контактите и на безсимптомните".

Разглеждайки изследвания на клъстъри от инфекции от различни страни, тя заяви, че там, където са проследени асимптомни заразени "много рядко" се откриват вторични инфекции сред техните контакти.

Липсата на отговор на въпроса колко потенциално заразни са безсимптомните носители на коронавируса подчертава важността на мерките за блокиране при „масово намаляване на броя на заразените хора“, заяви проф. Лиам Смит, епидемиолог от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина.

Директорът на програмата за спешни случаи в областта на здравеопазването в СЗО - д-р Майкъл Райън, заяви, че е "абсолютно убеден" в предаването на вируса от безсимптомни хора, „въпросът е колко души могат да заразят и за какъв период от време". /БГНЕС

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени