Празник за храм "Успение на Пресвета Богородица"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 299 | Брой коментари 0
14:01 28.07.2019

Голям празник по повод обновлението на храм "Успение на Пресвета Богородица" и освещаването новата помощна сграда към храма събра десетки вярващи християни в най-големия пернишки квартал "Изток". Тържествена Света литургия беше отслужена от Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит,  който предаде благословението иблагопожеланията на Негово Светейшество патриарх Неофит към жителите на Перник. Той благодари на кмета Вяра Церовска и нейният екип за стремежа да облагородяват социално, духовно и материално града.

Тържественото обновление на храма беше уваженио от градоначалинка Вяра Церовска, кметът на населеното място инж. Емил Костадинов, губернаторът на Перник Ирена Соколова и общински съветници от ПП ГЕРБ.

Инж. Костадинов от сърце благодари на всички дарители фирма и граждани, на църковното настоятелство и отец Благой, за безкористната им материална и морална помощ, за да се построи и реновира това свещено място.

"Помня, точно преди три години, в средата на месец юли, когато положихме основите на обновлението на храма. Днес храмът е обновен и завършен, като дори надхвърля очакванията, които имахме", отбеляза той.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени