Празник за 24 май събра жителите на Батановци

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 24.05.2018 | Прочитания 376 | Брой коментари 0
15:13 24.05.2018

24 май е един от най-хубавите български национални празници. На тази дата честваме Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. С празника на буквите почитаме Светите братя Кирил и Методий – създатели на славянската азбука.

Областният управител Ирена Соколова присъства на тържественото честване на празника в град Батановци.

Тя заедно с кмета на града, учителите и учениците на ОУ „Христо Ботев” отбелязаха 24 май в двора на училището.

Губернаторът поздрави възпитаниците със светлия празник и им пожела да съхраняват българската народност и духовност.

“Мили деца продължавайте святото дело на нашите първоучители. Бъдете техни достойни последователи и не забравяйте своите корени. Чрез своите знания и умения допринасяйте за развитието на науката и прославяйте България по света.”

Ирена Соколова разбира се отправи и специални благодарности към педагозите, който години наред, с любов и грижа предават стремежа към знания, усъвършенстване и духовно израстване на бъдещите поколения.“Празникът на светите братя Кирил и Методий е прекрасен и подходящ повод, за пореден път да Ви поздравя и изкажа своето уважение към Вас и Вашата велика мисия. Но нека не забравяме, че наша грижа и отговорност е прославата и защитата на българското слово и сега. Заедно и обединени трябва да продължим да предаваме посланието за запазване на народността за поддържане и развиване на духовността, за да пребъде и благоденства нашата родина.”

Малките зарадваха своите гости с богата програма като изпълниха много танци, песни и стихотворения.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени