Празник на плодородието в Земен

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 955 | Брой коментари 0
17:40 11.11.2017

Празник на плодородието увенча есента в китното градче Земен. Слънчевият и почивен ноемврийски ден събра жители и гости на един запомнящ се, вълнуващ и богат празник.

Сред официалните гости на празника бяха областният координатор на ПП ГЕРБ и кмет на община Перник Вяра Церовска, кметът на Община Радомир Пламен Алексиев, председателят на Жени ГЕРБ-Радомир Любка Димитрова , общински съветници и представители на политическата сила.

Символично в деня, в който православната църква почита паметта св. Мина, беше извършено освещаването 15-метровия кръст господен, издигнат на панорамния завой по пътя към Земенския манастир, за да ознаменува християнската вяра и да закриля местните хора.

Това е поредната стъпка за Възраждане на културно историческото и религиозно наследство на Община Земен, обединил ресурсите и усилията на Община Земен, област Перник, Светия Синод и частни дарители.

Празникът продължи в дворното пространство на Земенския манастир „Свети Йоан Богослов“, където всички гости  имаха възможността да се насладят и да опитат уникални произведения на изкуството и всевъзможни кулинарни вкусотии, създадени от всичко, което е родила нашата земя и приготвени от сръчните ръце на местните хора .

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени