Празник на киселото мляко организират в Трън

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 3802 | Брой коментари 0
07:39 05.06.2018

Община Трън, съвместно с „Ел Би Булгарикум“  и Фондация „Д-р Стамен Григоров“ организират съвместно на 30 юни-събота, традиционния за общината празник на киселото мляко.

Празникът ще започне от 11. 00 часа на площада в Трън с официално откриване. Поканени са да участват местните фермери, представители на художествени занаяти и творците на домашната кухня. Покана за участие е отправена и към представители на съседни общини от България и Сърбия. Ще бъдат обявени конкурси за домашно приготвените кисели млека, сирена, кашкавали и други ястия и десерти с кисело мляко.

За гостите и участниците в празника са предвидени дегустации на млечни продукти, ястия и десерти и , разбира се, богата фолклорна програма.

Гостите на празника ще могат да посетят музея на киселото мляко, който се намира в село Студен Извор, община Трън€ В него посетителите ще могат да научат  повече за живота и делото на д-р Стамен Григоров-откривателят на Лактобацилус булгарикус /Lactobacillus bulgaricus Grigoroff/, да традициите в млекопроизводството и бита на трънчаните

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени