Празник на италианската култура ще правят в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 300 | Брой коментари 0
15:35 11.10.2018

Областният управител Ирена Соколова се срещна със заместник-посланика на Република Италия в България г-н Емануеле Полио и представители на италианското посолство.

Визитата в Перник бе свързана с подготовката на „Празник на италианската култура", който ще се проведе в областния център през ноември.

Инициативата се реализира от Областна администрация Перник като част от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС в рамките на приоритет 2: „2018 – Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз".

Събитието, на което ще присъстват и представители на Италианската Търговска камара и Конфиндустрията, ще представи постиженията на италианската производствена система в областта на иновацииите, конкурентоспособността и устойчивостта.

„Радвам се, че партньорството между България и Италия ще има и своето измерение в Перник! Надявам се, чрез събитието за опознаване на италианската култура, икономика, политика, развитие, близостта, която имаме като душевност, темперамент и начин на мислене, да се задълбочи и да се превърне в старт за бъдещи общи дейности! Италианските компании повсеместно са оценявани като шампиони по конкурентоспособност в износа, дизайна, модата и творческия и културен маркетинг. С представянето на вашата интересна страна, член на ЕС в Перник, ще положим основите на едно ползотворно сътрудничество и бъдещ обмен в различни сфери като културата, икономиката и предприемачеството", каза губернаторът по време на срещата.

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени