Правят видеозаснемане на 19 туристически обекта в Пернишко

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 352 | Брой коментари 0
15:30 05.06.2020

19 туристически обекта на територията на област Перник ще бъдат видеозаснемани. Инициативата е в рамките на проекта "Повишаване качеството на услугите на МСП в туризма чрез използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и уеб-базиран маркетинг", съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Сред забележителностите включени в списъка са яз. „Лобош", „Църногорския манастир", „Стойовата къща", Ждрелото на Ерма, Пернишката крепост, Музея на бусинската керамика, скалния параклис „Св. Петка", Ябланишкото ждрело, църквите „Св. Петка" и „Св. Симеон Стълпник"  и килийното училище в с. Радибош.

В проекта е включено и най-мащабното събитие – Международният фестивал на маскарадните игри „Сурва", както и изкачването на връх "Руй".

Видеозаснемането е част от маркетинговата стратегия на Софийски туристически район за развитие на туризма, в която членува и областна администрация Перник.

Предстои изработка на рекламни брошури и провеждане на промоционални кампании, целящи да привлекат както родни, така и чуждестранни туристи, предлагайки голяма палитра от исторически, културни и религиозни обекти, възможности за събитиен и спа туризъм. Целта на кампанията е да се припомнят по- често корените на българщината, силата на народа ни през вековете, изпитанията и ценностите, завещани от дедите ни.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени