Coca Cola

Правят общи евростандарти срещу фалшивите новини

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 92 | Брой коментари 0
09:18 27.08.2019

Да се изработят общи европейски стандарти срещу фалшивите новини. Това предлага шефът на комисията по култура и медии в НС Вежди Рашидов, стана ясно от негов коментар пред „Монитор“. Той поясни, че все още няма готови предложения за закон, но догодина ще бъде организиран голям форум, където да се съберат всички комисии по култура от страни от ЕС и темата да бъде обсъдена.

Миналата седмица Рашидов се срещна с правосъдния министър Данаил Кирилов, като двамата обсъдиха законодателна инициатива за трафика на културни ценности, фалшификати на произведения на изкуството. В последствие се появиха интерпретации, че бъдещите промени предвиждали наказателна отговорност и криминализирне за публикуването и продуцирането на фалшиви новини. От коментара на Рашидов обаче стана ясно, че наказателната част ще се отнася по-скоро за трафика на ценности и фалшификатите. По думите му фалшивите новини също са вид престъпление, но това трябва да се докаже пред съда. А ако някой бъде накърнен от разпространението на такива новини, е нормално да си потърси правата. По повод трафика на културни ценности от и към Европа той пък посочи, че е голям и трябва да бъдем още по-строги, като добави, че ние сме вратата към Азия. Трафикът на ценности пък ставал най-лесно през външните граници.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени