mycomputer.BG

Правят нов тръбопровод за Перник, обмислят обединяване на всички ВиК дружества

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1376 | Брой коментари 0
12:37 27.12.2019

Държавата ще направи нов магистрален тръбопровод за Перник, обмисля се и обединяване на всички ВиК дружества в страната в едно държавно предприятие. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в последното заседание на кабинета за тази година. Близо два часа от началото на заседанието бе заделено за отчет на министрите и какво са свършили през изминалата година.

При всеки един от тях, Борисов се включваше с няколко изречения. Най- пространен обаче бе при изказването на регионалният министър Петя Аврамова. На нея й заръча строителството на магистрали и пътищата да не спира, защото зимата е мека. Инспекциите по пътните проекти пък му действали като психотерапия.

След това обясни, че е командировал нейният заместник Николай Нанков и икономическият министър Емил Караниколов в Перник до решаване на кризата с водата в града . Той поясни, че тръбите са от 52-ра година и са в безобразно състояние.

Именно затова ще "опънат" нов магистрален тръбопровод до стария, който пък ще бъде изкъртен. Това, по думите му, било най-бързо и ефективно решение. На старите тръби пък били сложени датчици, за да се следи дали се краде вода. Четири екипа от съседните градове ще бъдат пратени в Перник да помагат с ремонтите вътре в града./Монитор бг


 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени