Пръстовият отпечатък ще е нужен за всяко лечение по НЗОК

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 514 | Брой коментари 0
10:45 16.03.2016
Ако иска да бъде лекуван, пациентът ще трябва да сложи пръста си на четец при личния си лекар, при специалиста, в лабораторията, в аптеката и в болницата.
Пръстовият отпечатък ще е нужен за всяко лечение, поето от Здравната каса. Изключение ще се прави само при домашни посещения и консултации от разстояние, предвижда проектът за служебен рамков договор, написан от Надзорния съвет на Здравната каса, пише "Сега".

Още не е ясно откога ще стане това, тъй като касата наскоро сключи договор за софтуера за пръстовата идентификация, а срокът за направата му според поръчката на НЗОК е 4 месеца. 

Според някои съобщения тази идентификация трябва да влезе в сила от 1 юни.

По проект "всяко здравноосигурено лице се автентифицира електронно чрез уникален идентификационен номер (УИН). Номерът е генериран въз основата на сканиране на произволни точки от пръст на ръка на ЗОЛ код. Кодът се генерира от четец, върху който ЗОЛ поставя пръст на ръка". 

В болниците отпечатък ще се дава и при изписване, а не само при постъпване. Така пациентът ще удостоверява, че реално е бил в болницата или кабинета, освен това "целта е предотвратяване или минимализиране на случаите на отчитане на неизвършена дейност", пише в мотивите на проекта. 

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени