Lotus homes

Пръскат срещу коронавирус училища и детски градини в Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 239 | Брой коментари 0
15:53 28.05.2020

В училища и детски градини на територията на община Радомир днес и утре ще се извърши дезинфекция срещу коронавирус. Както е известно, предстои отваряне на детските градини, а в училищата през юни трябва да се проведат зрелостни изпити и национално външно оценяване. Обект на дезинфекция ще бъдат детските градини "Радомирче" и "Слънце" в Радомир. Училищата, които ще бъдат дезинфекцирани, са ОУ "Христо Смирненски", ПГТ "Юрий Гагарин", СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и ТПГ "Никола Вапцаров". Училищните автобуси също ще бъдат дезинфекцирани.

11 медицински сестри, които работят в училищата и детските градини, получиха от общината предпазни средства – гащеризони с качулка, както и маски, шлемове, ръкавици, дезинфектанти, спирт и термометри, с които да работят при изпълнение на техните задължения.

Паралелно с дезинфекцията срещу коронавирус, беше извършена обработка и на зелените площи срещу кърлежи в центъра на града, както и в местността "Манастирчето" над Радомир.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени