I-Study_school

ПП АБВ стартира кампанията си за евроизборите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 388 | Брой коментари 0
08:44 06.02.2019

Изпълнителното бюро на ПП АБВ проведе разширено заседание на Националния съвет на партията, с участие на кметове и общински съветници.Представители от област Перник бяха областният лидер Петър Първанов,председателят на дамската структура на партията –Илинка Никифорова и общинския съветник от Ковачевци-Марияна Методиева.

На заседанието стартира кампанията за евроизборите с приемането на окончателните документи – политически Манифест, който ще бъде основа на партията за предстоящите евроизбори, извънредни парламентарни избори и избори за местни органи на самоуправление,.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков очерта три възможни варианта за явяване на предстоящите избори за депутати в Европейския парламент.Според Петков , АБВ е в пълна готовност и за самостоятелно явяване на евровота. Като втори възможен за АБВ формат на евровота, председателят на партията  посочи коалиция с Българската социалистическа партия и Социалдемократическите партии.

 „Не изключваме възможността за формиране на ляв формат, в чийто център АБВ е готова да застане. За нас предстоящите евроизбори са изключително важни от гледна точка на държавността, на способността България да присъства в силна и обединена Европа, да отстоява националния си интерес, отчитайки принадлежността си към европейското семейство“, посочи Петков.

Ивайло Калфин говори за това, каква Европа искаме и за това,че има механизми да се отстояват българските интереси,така както го правят другите европейски страни.Това обаче трябва първо да се случи тук в България,да се вземат важните и стратегически решения, а в Европейския парламент да се защитават.

От днес 6-ти февруари стартира номинацията на кандидатите за евродепутати. Очаква се около 15-ти април ПП АБВ да излезе с окончателната си позиция за това, кои ще бъдат включени в листата за кандидатите за Европейския парламент и как ще се яви партията-дали самостоятелно или в коалиция.

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени