mycomputer.BG

Позиция на Изпълнителното бюро на БСП - Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 262 | Брой коментари 0
18:08 11.07.2020

В ситуация на световна пандемия извънредните мерки са нужни, за да се съхрани здравето и живота на хората, но у нас те са съпроводени единствено от корупционни скандали и все по-задълбочаващи се проблеми за малкия и средния бизнес и за обикновения българин.

През последните няколко месеца ежедневно ставаме свидетели на скандали във властта и липса на диалог между изпълнителната, законодателната и съдебната власт, който е нужен на България. Погазват се основни конституционни права, а върховенството на закона, което е една от основните ценности на Европейския съюз и българската Конституция е силно застрашено. Върховенството на закона в една правова държава е изключително важно, но не приемаме прекалената показност и търсен медиен ефект при процесуално-следствените действия от последните дни.  Показността, която бе демонстрирана води до  съмненията, че се цели друго, а не правосъдие.

Призоваваме евродепутатите от групата на БСП/ПЕС да покажат пред европейските си колеги, че българските граждани и политическата ни система са изправени пред поредния си сериозен проблем.

Всички имаме право да живеем по-спокойно, в условия на законност и свобода – медийна и лична, защото цялата държавна власт произтича от народа и се уповава на българската Конституция. В нея е записано, че „Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет". Не трябва никога да го забравяме!

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени