Поздравителен адрес от областния управител Ирена Соколова

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 288 | Брой коментари 0
13:05 01.11.2017

Уважаеми учители,

Уважаеми дейци на културата, журналисти, просветители,

Днес България отбелязва Деня на народните будители. Ден, ознаменуващ делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух, стремеж към образование и книжовност.

Този празник ни препраща към изконните български ценности, към народната памет и се обръщаме към най-здравите и най-дълбоки корени на българската духовност. 

Богатата ни история и култура е запазила имената на много бележити българи, дарили ни със светли мисли и примера на собствения си живот в името на израстването на народа ни и които с гордост можем да определим като народни будители.

Поздравявам всички вас - техните следовници, съвременните народни будители, които работите за запазване на техните завети и националната ни идентичност. Убедена съм, че Вие с гордост продължавате и развивате тяхното дело.

Пожелавам Ви здраве и сили, за да изпълнявате благородната мисия да пазите и съхранявате жив копнежа за нови хоризонти в образуванието и културата. Не спирайте да будите съзнанието на младото поколение и да ги посвещавате в това да пазят уникалното нематериално културно богатство!

ИРЕНА СОКОЛОВА

Областен управител

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени