mycomputer.BG

Повторното заразяване с Covid-19 е почти невъзможно

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 435 | Брой коментари 0
07:42 07.01.2021

Ако човек вече е бил заразен с новия коронавирус, е възможно след това да се зарази отново, но тези случаи на рядкост, писа Асошиейтед прес.

Нарастват доказателствата, че за хората, чиито тела са развили силна защита срещу вируса, е малко вероятно да дадат положителен тест отново след няколко месеца или повече.

Не е необичайно създаването на някакъв имунитет към вируса след инфекцията, тъй като телата ни разпознават и се борят по-добре с вируси, с които са се срещали преди. Така се случва и с новия коронавирус, макар че учените все още се опитват да установят колко време може да трае защитата.

Има потвърдени случаи на повторно инфектиране, но две нови изследвания сочат, че те са твърде необичайни.

Едното изследване установява, че само двама от 1265 здравни работници във Великобритания, които са били заразени, са дали отново положителен тест за коронавируса в следващите шест месеца. Друго изследване, проведено в САЩ, сочи, че едва 0,3 на сто от хората, които вече са били заразени, са дали положителен тест за вируса в следващите няколко месеца. Резултатите от двете изследвания са сходни.

Те дават надежда за ваксините срещу Covid-19, за които изследванията сочат, че предизвикват имунен отговор, нужен за защита./Дарик

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени