Coca Cola

Повишават квалификацията на кадри от спешните центрове в страната

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 182 | Брой коментари 0
08:21 07.02.2020

Повишиха квалификацията на над 1000 души в спешните центрове с индивидуални обучения по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС). Обучение са минали лекари и медицински сестри, фелдшери и лекарски асистенти, парамедици и шофьори на линейки. Това съобщи заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, който посети Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, за да се запознае с текущата реализация на дейностите по проект ПУЛСС.

Веднага след екипите на центровете за спешна помощ обучение ще преминат и работещите в спешните отделения на болниците с над 50% държавно участие в капитала. Графиците са изготвени така, че курсовете да приключат до месец май 2021 г. Като резултат ще бъдат обхванати всички ангажирани в системата на спешната помощ служители - близо 7000 души, в това число и новопостъпилите. Така изградена системата на обучение ще гарантира поддържане на теоретична и практическа квалификация, в съответствие с най-добрите практики и ще осигури качествено медицинско обслужване на пациентите от цялата страна. Това стана ясно още от думите на зам.-здравния министър./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени