mycomputer.BG

Поставиха нови светещи знаци в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 236 | Брой коментари 0
09:26 17.12.2019

Нови специални светещи пътни знаци се появиха на територията на община Перник. Те могат да бъдат забелязани от водачите както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Знаците са закупени в началото на месец декември с пари от общинския бюджет, като цената на един знак е над 285 лева.  Знаците са изработени върху диамантено фолио и са снабдени със светлодиодни светлини и вечер, когато се пусне уличното осветление те се виждат от далеч. Знаците са поставени по решение на общинската комисия по  безопасност на движението от 8 октомври. Тогава се измени и организацията на движението на  кръговото в  Хумни дол и се промени движението на пътните превозни средства. Целта е да се намалят конфликтните точки в района на общината, а от там и опасността от пътни произшествия.

Такъв светещ пътен знак, „Внимание деца” е поставен в района на кв. „Марина бара”, по настояване на майки с деца, за да се предотврати опасността за децата при преминаване на пътното платно в посока на Шесто основно училище. Майките са настоявали за поставянето на изкуствена неравност на пътя в този район. Поради близостта до пътния възел, общинската  комисия по безопасност не е дала разрешение. За  да се гарантира безопасното преминаване на децата към училището е поставен специален светещ знак А-19 „Внимание деца”. Подобен знак в скоро време ще бъде поставен и пред училището в кв. „Тева”.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени