Посмъртно включват Борис Гюдеров в Международната волейболна зала на славата

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 389 | Брой коментари 0
14:57 03.10.2017

Областният управител Ирена Соколова ще подкрепи предложение за номинация за включването на Борис Гюдеров в Международната волейболна зала на славата.

Най-известният български волейболист на всички времена ще бъде предложен за посмъртно включване в Международната волейболна зала на славата в град Халиоуг, щата Масачузетс. 

Това обсъди областният управител Ирена Соколова с Мина Николова председател на Национална волейболна лига и Атанас Ваклинов – застъпник за популяризиране на българския волейбол и волейболните постижения на страната ни на световно ниво.

„Борис Гюдеров е емблематична личност, прославила Перник и България. С радост ще подкрепя това предложение. Уверена съм, че номинацията ще бъде одобрена и той ще бъде нареден сред най-известните волейболисти в целия свят, защото го заслужава”, сподели областният управител.

Четири са категориите, в които могат да бъдат отличени личности, свързани с волейбола – организатори, лидери, треньори и състезатели.

Предстои изготвянето и оформянето на документ за включването на перничанина в категория „Състезатели”. Предложението ще бъде подписано от Ирена Соколова, Федерацията по волейбол и Инициативен комитет, подкрепящ идеята.

На срещата в кабинета на губернатора присъства и Тодор Симов, който е почетен гражданин на Перник и е посветил 50 години от своя живот на играта.

Той поднесе специален подарък на Ирена Соколова и изказа благодарност към нея, за усилията, които полага за развитието на волейбола в нашия град и област.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени