Последна информация от РЗИ -Перник за качеството на водата в местата с режимно подаване

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 713 | Брой коментари 0
20:20 08.01.2020

Резултати от извършения по държавен здравен контрол мониторинг на качеството на питейната вода в гр. Перник и селата с режимно водоснабдяване през периода 30.12.2019 г. –  05.01.2020 г.

За периода 30.12.2019 г. – 05.01.2020 г., пробонабирането от водопроводната мрежа на населените места с режимно водоподаване се извърши съгласно изготвен график. Качеството на питейната вода в гр.Перник се изследва  пунктове, разположени в различни квартали  на града, гр. Батановци и селата с режимно водоподаване.

През същия период са проведени изпитвания на  53 проби, в 4 /ул. „Рилски езера“ в кв. „Църква“, ДГ №9 „Калина Малина“ в кв. „Проучване“, с. Люлин и с. Витановци/, са констатирани несъответствия. За установените отклонения са съставени и връчени: 3 предписания на „ВиК“ ООД – Перник за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки в кв. „Църква“, с. Витановци и с. Люлин; 1 предписание и 1 заповед за спиране експлоатацията на обект – ДГ №9 „Калина Малина“ в кв. „Проучване“.

След приключване на ремонтните дейности и предприемане на необходимите действия - промивка и дезинфекция на участъците от водопроводната мрежа, засегнати от авариите, от страна на „ВиК“ ООД – Перник, РЗИ – Перник извърши контролно пробонабиране от пунктовете ул. „Рилски езера“ в кв. „Църква“, ДГ №9 „Калина Малина“, кв. „Проучване“, с. Люлин и с. Витановци.

Резултатите от изследванията отговарят на изискванията на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

За Детска градина №9 „Калина Малина“, кв.“Проучване“ е издадена заповед от Директора на РЗИ – Перник №РД-03-1#1/07.01.2020 за възстановяване дейността на обекта, считано от 08.01.2020 г..

 РЗИ – Перник, продължава засилен контролен мониторинг върху качеството на водата предназначена за питейно-битови цели, подавана във водопроводната мрежа на гр. Перник и населените места с режимно водоподаване,  като за резултатите от проведените анализи ще Ви уведомяваме своевременно.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени