Поредно признание за клуб по борба "Миньор"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 611 | Брой коментари 0
15:31 21.12.2017

Спортен клуб по борба „Миньор" Перник получи признанието Купа за международен принос по борба. Призът е лично връчен от министъра на спорта Красен Кралев и президента на Българската федерация по борба Христо Маринов.

С това се похвали световният и европейски шампион по борба класически стил и треньор на клуба Иво Ангелов, който се срещна с кмета Вяра Церовска и зам.-кмета Денислав Захариев. В срещата взеха участие малките шампиони , с които се гордее клуба.

Сред тях беше и най-малката звезда – седемгодишният Борко Владов, който е носител на 7 златни медала.

„Ти го правиш характер, даваш му сила да е готов за победа. Ти си страхотен пример за децата. За Перник и България ти си една изключително силна и важна личност , по която всички могат да се мерят и да се борят да приличат на теб", сподели кметът Вяра Церовска по време на срещата и поздрави всички млади спортисти и каза да вървят смело по стъпките на Иво Ангелов.

Иво Ангелов също пожела да бъдат живи и здрави. Той посочи, че ръководството на клуба „Миньор Перник" дава всичко възможно тези деца да са в залата, да тренират и да са по-малко на улицата.

Купата за международния принос се дава по случай силното представяне на европейското първенство и силното международно участие на пернишките борци. Отличията са за европейската тила на Тарек Абдел, който е с произход от Египет , но се бори за България и защитава пернишкия клуб на Републиканско първенство, също петите места на Николай Байраков и Даниел Александров на световно първенство и второто място завоювано от Иво Ангелов на европейско първенство.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени