Поредна извънредна сесия на пернишкия ОбС

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 183 | Брой коментари 0
07:06 12.10.2018

В петък пернишкият минипарламент се събира отново на извънредна сесия. В нея е включена само една точка – вземане на решение по докладна на кмета на обищната Вяра Церовска във връзка с промяна на решение №368 на ОбС, взето на 28 ноември 2016 година. Градоначалникът предлага  да бъде взето решение за издаване на Запис на заповед по проект „Обследване на енергийна ефективност и прилагане на мерки за енергийна ефективност (основен ремонт и въвеждане на енергоспестяващи мерки) на ЦДГ №8 „Изворче“ и ОДЗ №1 „Миньорче“, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 -2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез ЕФРР.

Във връзка с изменение на методическите указания за изпълнение на ДБПФ по ОПРР 2014-2020 година и удължаване срока за изпълнение на проекта, е необходимо да бъде изменено решението на местния законодателен орган за издаване на Запис на заповед за поемане на задължение, във връзка с обезпечаване на авансово плащане по проекта в частта сорк на валидност – 4 месеца след приключване на проектните дейности, а именно 24 май 2019 година.

Градоначалникът иска съгласието на съветниците да издаде Запис на заповед без протест и разноски за сметка на Министерство на регионалното развитие и благоустройството като Управляващ орган на оперативната програма, по който се изпълнява проекта, в размер на 594 974,53 лв със срок на валидност 24 май 2019 година.

Докладната е минала за разглеждане през двете постоянни комисии на минипарламента – „Бюджет, финанси и европроекти” и „Образование, наука, култура и вероизповедания”, които вече са излезли със становища предложеният проект за решение да бъде приет.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени