Поредица от магнитни бури до края на месеца, за какво да внимавате

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 604 | Брой коментари 0
12:19 21.08.2017

Поредица от магнитни бури предстоят до края на месеца. По-висока вероятност за изригвания от средния клас М има до 28 август. Геомагнитните бури, свързани със слънчеви коронални дупки, пък са най-вероятни до 22 август, съобщава Edna.bg, позовавайки се на информация от Центъра за слънчев и слънчево-земен мониторинг.

Смущенията са резултат от отворено магнитно поле на слънцето, което образува слънчева корона. Оттам към Земята идва високоскоростен слънчев вятър със заредени частици, които се движат с 400 км/сек.

В момента, в който тази енергия достигне до магнитното поле на Земята, настъпват смущения както в радиовръзката, така и в живите организми.

Магнитните бури могат да предизвикат учестено сърцебиене, промени в кръвното налягане, хипертонични кризи, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Причината е в настъпващите смущения в провеждането на електрическите импулси към сърцето.

Нарушават не само кръвообращението, но и мозъчното оросяване, тъй като концентрацията на кислород във въздуха рязко спада и настъпва т.н. кислороден глад, откъдето възникват едни от най-често срещаните симптоми, резултат от слънчевите изригвания - промяна на настроението, умора, главоболие, световъртеж, замаяност, загуба на равновесие, припадъци.

Възможно е да изпаднете в стресово състояние, тревога, депресия, да ви се плаче без видима причина, самочувствието ви може драстично да спадне, да сте изнервени, агресивни и предразположени към конфликти с околните. Магнитните бури влияят негативно и върху съня, апетита, концентрацията.

Движете се повече, спортувайте, но в дните след слънчево изригване избягвайте прекалена физическа активност, умствено претоварване и психическо напрежение.

Избягвайте мазните и сладки храни. Консумирайте повече плодове, зеленчуци и богати на витамини храни, приемайте достатъчно течности, но избягвайте тонизиращите напитки./ Вести бг

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени