Полша легализира марихуаната за медицински цели

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 284 | Брой коментари 0
07:57 04.11.2017

Полското правителство легализира използването на марихуана за медицински цели. Полша ще изготви и законодателство, което да регулира медицинската мариахуана. Преди да бъде продаван в аптеките или използван за лекарства, канабисът ще бъде внасян в Полша и регистриран в Службата за регистрация на лекарствени продукти.

Един грам медицинска марихуана ще струва около 15 евро, а месечният курс на лечение близо 480 евро. Според неправителствения експерт по наркотици д-р Юлиян Караджов от 5 години използването на марихуана в Полша за облекчаване на симптоми при различни болести е било незаконно, но реално пациентите не са съдени или преследвани от Закона.

В Полша процесът по легализиране на медицинската марихуана започва с един конкретен съдебен случай. За него разказва д-р Юлиян Караджов: „В Полша имаше една симпатична жена, около 50-годишна, която разказваше своята история. Тя е пациент с множествена склероза. Разбрала е, че в чужбина болните се поддържат в много по-добро състояние с помощта на канабис и е започнала да си гледа вкъщи 2-3 растения. В един момент са я арестували за това, но съдът я е оправдал. След това тя се е регистрирала като лобист в парламента и е започнала кампании. В момента виждаме края“. /Дарик

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени