Полицията в Перник в пълна готовност да осигури сигурността по празниците

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 242 | Брой коментари 0
21:25 20.12.2019

Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, от страна на ОДМВР - Перник са предприети необходимите действия, за осигуряване на добър обществен ред и сигурност на гражданите.  Изготвени са графици за допълнителни дежурства, предприети са проверки на всички места, където ще се празнува и се провеждат срещи, за уточняване на взаимодействието с представителите на контролните органи, общините и управителите на заведения и тържища. Ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие, за гарантиране безпроблемното протичане на увеселителните мероприятия.

Проведени са срещи с ръководителите на банки и небанкови институции, търговски вериги и дружества, като им е заострено вниманието за стриктно спазване на закона при осъществяване на инкасова дейност. Разяснени са им рисковете от престъпни посегателства и повишена бдителност.

Осъществен е контакт с частните охранителни фирми и са обсъдени мероприятия, за подобряване на бдителността и своевременен обмен на информация.

В периода 20 декември – 01 януари ще бъдат извършвани ежедневни проверки на търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, складови бази, борси, тържища, пазари и базари съвместно с представители на РЗИ, НАП, Агенцията по безопасност на храните и РДПБЗН. Особено внимание ще бъде обръщано на престъпления и нарушения, свързани със съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол, тютюневи изделия, контрол на качествто на храните и напитките и спазване на противопожарните правила и норми.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени