Полицаи с автомати на стратегически обекти в София по новогодишните празници

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 250 | Брой коментари 0
17:49 29.12.2017

Десет екипа специално обучени полицаи с автомати ще охраняват стратегически обекти в София по новогодишните празници в периода от 30 декември до 2 януари. Това съобщиха от СДВР.

 Традиционният новогодишен концерт ще се проведе на площад „Батенберг”, който ще бъде заграден с тежка техника и 12 екипа жандармерия, за да се попречи на опити за навлизането на автомобили или камиони сред празнуващите.

Началникът на „Охранителна полиция” в СДВР Борислав Муров коментира, че мерките са взети заради последните терористични актове в европейските страни:

 „Новосформираните тактически екипи, които са полицейски служители, обучени от специализираните полицейски сили, са обучени и във връзка с председателството ни срещу активен стрелец. За новогодишната нощ от вчера сме започнали денонощно охрана на площад „Батенберг“, започна изграждането и на сцената. Ще имаме достатъчно служители. Освен полицаите в новогодишната нощ, ще има и допълнителни полицейски екипи на всички бежански центрове“./Дарик

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени