Поетичен любовен дует в Пернишката библиотека

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 230 | Брой коментари 0
11:17 25.04.2018

Ива Спиридонова и Симеон Аспарухов ще гостуват в „Тетрадката"  на Регионална библиотека "Светослав Минков" в Перник на 11-ти май от 17,30 часа.  Те ще представят първите си самостоятелни поетични книги и съвместния издателски проект, носещ името "Библиотека България".  Ще чуем техния лиричен диалог "Любовта говори" в съпровод на младия китарист от Wasted Generation  Марчело Ангелов. Ива и Симеон  ще ни разкажат и за човешкия фактор в отношенията "автор - книга - читател".

Ива Спиридонова живее в София, занимава се с мениджмънт на външната търговия, преподава езици, работи с деца, пише поезия и критика, редактира, промотира и рецензира книги, организира представяния на други автори, събития и литературни четения. Редактор е на няколко книги с поезия и проза по различни проекти. В момента е редактор в онлайн списание "Нова Асоциална Поезия".

„Думите МИ", издадена през 2016 година (изд. "Фабрика за книги"), е дебютната ѝ книга с лирика и достига пето място в националния конкурс „Моята любима книга, 2016", раздел „Поезия".В края на 2017 година печели второ място в конкурс за художествен текст на тема „Лист", организиран от СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора".

Творческата ѝ Фейсбук страница също носи името "Думите МИ" - там можете да намерите още от поетичните ѝ и критически текстове. Нейни публикации с поезия и критика има и на страниците на онлайн списанията "Е-същност", "Четилище", "Нова социална поезия"  и "Нова Асоциална Поезия". Част от творчеството  ѝ е преведено на арабски език.

Симеон Аспарухов е роден в София. Изучавал е психология, мениджмънт и маркетинг. Квалифицира се като данъчен и митнически посредник в системата на „Българската Търговско-промишлена палата". Пише поезия, кратки разкази, импресии и миниатюри.

Дебютната му книга с поезия носи името „Дни за обичане" (изд. "Фабрика за книги") и излиза от печат в началото на юли 2017г. В представянето на книгата в София вземат участие български актьори и музиканти, а премиерата е филмирана от „Кариера ТВ" и епизод от нея е излъчен по телевизия „Европа".

Част от творчеството си, Симеон публикува във фейсбук страницата си Разхвърлян Ум . По-стари негови, неиздавани текстове могат да бъдат открити в блога за поезия http://hadjismion.blogspot.bg/, на страниците на онлайн списанията Manu propria, Е-същност, а по-нови бели стихове в авангардните Нова Асоциална Поезия и Нова социална поезия.

През март 2018г. издава втората си поетична книга, озаглавена „Говорим за Нея" (изд. „Библиотека България"), в съавторство с друг български поет - Емилиан Примов. Приходите от целия първи тираж са преведени по дарителска сметка за благотворителна кауза „Дари надежда на Сияна".

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени