Подготовката за предстоящия зимен сезон обсъдиха кметовете на селата в община Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 293 | Брой коментари 0
14:21 31.10.2017

Работна среща с кметовете на населени места относно подготовката за зимния сезон се проведе в сградата на Община Перник. На нея присъстваха  кметът Вяра Церовска, зам.-кметът Йордан Павлов, комисар Васил Василев – нач. отдел „Охранителна полиция" при ОД МВР Перник, Слави Лазов – нач. сектор „Пътна полиция",  представители на почистващите фирми и институции в града, както и експерти от общинската администрация.

Целта на срещата беше да се координират действията при зимна обстановка за осигуряване на нормален режим на живот и работа в населените места и ефективна защита срещу бедствия.

„Трябва всички да бъдем мобилизирани, за да може с общи усилия да се справим с тежките зимни условия и да постигнем добри резултати", сподели кметът Вяра Церовска.

 Тя не скри факта, че освен почистващите фирми , важна роля имат и  кметовете на населени места, които са запознати с обстановката. 

„Вие сте тези, които знаете къде може да се създаде голямо напрежение. Познавате улиците и  болните хора. Разчитаме на вашето съдействие във всяка една ситуация. Когато има бедствено положение, се реагира на момента, всички трябва да участваме в този процес.  Знаете къде има и сформирани, което е голям проблем, тъй като заради тях понякога не може да мине почистващата техника", коментира Церовска и каза на кметове да призоват жителите на селата и кварталите да  почистват пред къщите си и дворовете.

Вяра Церовска  не пропусна и създалото се напрежение с  бездомни кучета, които се увеличават в началото на зимата, тъй като голяма част от виладжиите си пускат любимците из кварталите на града.

„Всеки стопанин трябва да се грижи за домашните си животинки, в противен случай ще се налагат глоби за безотговорно отношение", заяви градоначалникът .

В рамките на срещата всички бяха запознати със заповедта на кмета Вяра Церовска, която регламентира действията през зимния сезон. Беше проведена дискусия относно възникването на евентуални проблеми с водоснабдяване, електроснабдяване и доставка на хранителни стоки.

„Кметовете на кметства и ръководители на фирми  да  докладват  незабавно на дежурния по общински съвет   за сигурност на    тел. 076 602 955  ,  тел. 076 684 212    и  моб.тел 0887803686 за създала се кризисна обстановка и организират дежурство до нормализиране на същата.Да заявят и осигурят необходимите  им количества течни и  твърди горива.  С   предимство   да  се  ползват детските ,   учебните   и здравни заведения.Да организират редовно  предоставяне  на  стоки  и услуги от първа необходимост в магазините  на отдалечените  и труднодостъпни селища", пише в заповедта.

В обсъждането кметовете посочиха конкретните проблемни места в техните села, обсъдиха и възникналите през миналия сезон проблеми, за да не се допускат отново.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени