Почистени и маркирани са 45 км планински пътеки в Трънско

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 175 | Брой коментари 0
13:13 11.02.2019

Трънското туристическо дружество е почистило и маркирало 45 км пътеки само за една година, съобщи Румяна Боянова - член на Управителния съвет на дружеството.

Те са в планините Руй, Ерулска,Кървав камък, Драговски камик и др. Тази година са планувани да бъдат почистени и обозначени поне още толкова туристически маршрути. В Трънско са разположени изцяло или частично 10 от общо 39-те български планини - Кървави камък, Руй, Ерулска планина, Любаш, Стража, Еловишка планина, Ездимирска планина, Гребен, Пенкьовска и Звалска.

Височината им е от 1181 до 1737 м.В Ерулската планина до Големи връх дружеството е направило пътека за нощно изкачване със светлоотразителни табели. Сред препоръчаните маршрути са между селата Банкя и Врабча, който започва от Врабчанския водопад и стига до връх Стакьов камик в Гребен планина, откъдето се открива много живописна гледка, също до Щръби камик в Руй планина,до върховете Драговски камък и Гарванов камък в Гребен планина и др.

Седем масови похода са планувани от туристическото дружество през тази година, заедно с професионални водачи. Две от изкачванията са международни - на връх Руй, което ще бъде десето по ред и на връх Било.Все по-голям е интересът към масовите туристически прояви,идват хора от цялата страна, разказаха от дружеството./Новини бг

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени