mycomputer.BG

Починали и хора в чужбина "учредители" на партия "Възраждане"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 95 | Брой коментари 0

сн БГНЕС
12:22 20.07.2020

Софийската градска прокуратура иска заличаване на регистрацията на политическа партия "Възраждане" и нейното разпускане.

Процедура за това е започната пред Софийския градския съд по Закона за политическите партии, съобщиха от прокуратурата.

Столичната прокуратура е разпоредила проверка за нарушения в дейността на партията във връзка със сигнал от 4 юни тази година. Установени са били множество нарушения, свързани с регистрацията на "Възраждане".

Проверката е показала, че са били декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията.

Към датата на провеждане на събранието 86 лица, вписани като учредители, са били в чужбина. От 580 учредители, 108 са заявили, че подписите в списъците не са техни, а 87 са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии.

Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП "Възраждане". Констатирано е било още, че две лица, за които са положени подписи като участници в Учредително събрание, са починали два месеца преди Учредителното събрание./Днес бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени