mycomputer.BG

Почина златният глас на Roxette, Мари Фредриксон

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 308 | Брой коментари 0
20:07 10.12.2019

На 61-годишна възраст почина шведската певица и вокалистка на  Roxette Мари Фредриксон, съобщи мениджърът на групата.

„С дълбоко прискърбие съобщаваме, че една от най-големите ни и обичани певици си отиде от този свят. Мари Фредриксон е починала в дома си след дълго боледуване”, се казва в изявление на семейството на известната певица.

През 1986 г. Мари Фредриксон и Пер Гесле сформират Roxette с амбицията да завладеят света на музиката и в същото време да се забавляват. Те започват своята успешна кариера с поредица от хитове – „Neverending Love“, „Soul Deep“, „I Call Your Name“. Дебютният албум „Pearls of Passion“ е истински пробив. В родната Швеция заглавието получава мултиплатинен статус. Най-известните хитове на групата са „Must Have Been Love“, „Joyride“, „Listen To Your Heart“ и „The Look“.

Мари Фредриксон е майка на две деца. Има 26-годишна дъщеря и 23-годишен син. През 2002 г. тя бе диагностицирана с тумор на мозъка след припадък. Тогава лекарите даваха само 20% шанс на певицата да оцелее, но тя се възстанови след дълъг курс на лечение. През 2016 г. шведското дуо сложи край на турнетата си след лекарски препоръки към певицата.

Погребението на Мари Фредриксон ще бъде в тесен семеен кръг./ manager.bg

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени