Почетният гражданин на Перник Гълъбин Боевски напусна България, ще живее в чужбина със семейството си

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1022 | Брой коментари 0
09:41 05.04.2018

Гълъбин Боевски се е събрал със своя син Пол, снахата Капка и внучето, което носи неговото име. Всички те живеят в чужбина със съпругата му Красимира и малката дъщеря Майра. Това разкри ексклузивно за наше издание майката на щангиста Стела.

През последните три години олимпийският шампион се покри тотално.

Той е осъден за трафик на кокаин и прекара 2 години в бразилски затвор. Боевски се завърна изненадващо в България през 2013 г. далеч преди да изтече неговата присъда от 9 г. и 4 месеца.

Според медиите бащата и синът не са имали добри отношения след завръщането на щангиста от пандиза. В резултат на това Пол замина за Англия.

“Чуваме се редовно с Гълъбин, защото сега техниката позволява това – споделя Стела Боевска. На много места пише как живее в Испания, но това не е така. Чувства се много добре, защото е със семейството. Липсва ми, но от време на време се прибира и до България. Важното е, че е жив и здрав.”

Стела Боевска продължава да вярва, че Гълъбин е невинен по обвинението за трафик на наркотици. “Моят син не е такъв, за какъвто всички го мислят. Нека си приказват каквото си искат. Никой не може да му вземе славата, която е донесъл на България. Той си остава завинаги мое дете, а аз съм една горда майка. Много мъка и страдание преживях през тези две години, в които го нямаше. В крайна сметка истината възтържествува и той се прибра.”

Стела Боевска допълни как Гълъбин Боевски е отклонил предложения да се състезава за чужда страна в разцвета на своите сили.

Освен олимпийската титла щангистът спечели световно и европейско първенство. Тежкоатлетът държеше два от световните рекорди в категория до 69 кг. “Гълъбин умираше за България. Предлагаха му много пари, но той остана”, добавя майката.

Стела с радост призна, че ще бъде по празниците със своето семейство и ще се радва на 4-годишния правнук Гълъбин, който е кръстен на щангиста. Междувременно Боевски е продал най-модерното заведение в Кнежа “Мечти и реалности”.

Кафето беше много посещавано и построено след успехите на тежкоатлета. Той го държеше заедно със своя чичо Христо Боев. Двамата са решили да се отърват от него. През годините заведението се въртеше от майката Стела. На бара работеше синът Пол.

Малко по-рано Боевски продаде и едноименния фитнес на Националния стадион “Васил Левски”. В момента спортното съоръжение е ребрандирано и се върти от съпругата на Златко Баретата – Калина./ sportove.net/

ГЕРБ

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени