По-умни сме, когато се влюбим

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 574 | Брой коментари 0
18:22 06.03.2013

Италиански учени установиха, че любовта и редовният секс засилват мозъчната дейност. Чрез кръвни изследвания на хора, които скоро са се влюбили, наяве излезли по-високи нива на растеж на неврони, което е много важно за здравето и острия ум на човека. Изследователите анализирали кръвта на три различни групи - хора, които скоро са се влюбили, хора с дълга връзка и необвързани.

Първата група показала доста високи нива на растеж на неврони спрямо установените двойки или необвързаните.Невроните намаляват при дългогодишните двойки, което показва явни ползи за здравето при първите приливи на любов.

Учените стигнали до извода, че здравето на нервите е значително по-добро "при влюбени хора, отколкото при хората с дългогодишна връзка или при необвързаните". Резултатите показват, че честият секс не само намалява стреса, но и засилва мозъчната дейност. Такъв пример е Мадона, която никога не е криела, че обича секса, има коефициент на интелигентност 140, който я поставя близо до нивото на гениите.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени