По-скъпа вода ще плащат перничани от 1 януари 2018 г.

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 365 | Брой коментари 0
06:35 16.12.2017

Комисията на енергийно и водно регулиране  е приела окончателно решение за изменение на цени на ВиК услуги за 2018 г.

С решението са коригирани цени на ВиК услугите на операторите в 14 области на страната - София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол, уточняват от КЕВР. За Перник увеличението е с 5.8%. до 2.29 лв.

От КЕВР обещават, че стриктно ще следят изпълнението на бизнес плановете на ВиК дружествата и ще предприемат мерки при неизпълнението им. След третата година на 5-годишния регулаторен период, съгласно законовите изисквания, Комисията задължително ще провежда цялостен регулаторен преглед на изпълнението на поетите ангажименти от ВиК дружествата - постигнат размер на заявените инвестиции и показателите за качество на услугите, намаляване на загубите по мрежата и др. При доказано неизпълнение на заложените в бизнес плановете инвестиции и показатели, Комисията незабавно ще коригира цените на утвърдените ВиК услуги, като ги намалява.

 

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени