По проект ще се изгради модерна спортна площадка зад минния техникум в "Димова махала"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 772 | Брой коментари 0
16:23 07.09.2017

В модерна спортна площадка ще се превърне пространството зад  минния техникум в квартал „Димова махала”. Промяната на двора, който от години се е превърнал в една изоставена площадка ще стане възможна благодарение на изпълнението на проекта „Инвестиция в здраветко и просперитета на младежта в българо-сръбския регион”. Проектът е по програмата за трансгранично сътрудничество на ЕС. Днес  проектът беше представен официално от партньорите – от една страна Областна администрация Перник и от друга – Градска община Црвени кръст Ниш.На представянето бяха  ръководителите на екипите от двете страни Ирена Соколова и Зоран Стойкович. Ирена Соколова сподели, че е било предизвикателство да се кандидатства в този проект, но колегите й от Ниш са проявили едно добро разбиране за съвместната дейност. Решението по проект да се промени именно това пространство е логично. Двете гимназии, които в момента се помещават в сградата имат доста ученици, които имат нужда от една такава съвременна спортна база. Самата база ще се използва и от жителите на града. От министерството на образованието са дали принципно съгласие също да подпомогнат някои дейности, свързани с по-доброто изпълнение и краен резултат на проекта.

Водеща страна по проекта е община Црвени кръст. Той е с продължителност две години  - 593 684 евро е бюджета. В Перник ще има реконструкция на съоръжения на открито. Те са общи за гимназията по облекло и туризъм и тази по енергетика  и минна промишленост. Съоръженията са били построени през 1956 година и не са обновявани последните 30 години. Ще се възстанови оградата, ще се изгради игрище по мини футбол, комбинирани игрища за баскетбол и волейбол. Ще има фитнес на открито, лекоатлетическа писта. Ще се разшири паркинга.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени